screen resolution stats
Male živali | Izgubljene živali

Male živali

blog veterinarke
Subscribe

Izgubljene živali

Ko izgubite ali najdete zapuščeno žival, morate o tem obvestiti zavetišče oziroma pristojno veterinarsko inšpekcijo (29. člen ZZZiv- UL RS 20/2004). Na zavetišča in društva za zaščito živali se obrnite čimprej. Zakon o zaščiti živali (UL RS 20/2004) namreč v 30. členu pravi: “Skrbnik najdene hišne živali ima pravico zahtevati vrnitev živali. Če tega ne stori v roku 8 dni od dneva, ko je bila nameščena v zavetišče, lahko imetnik zavetišča žival odda tudi drugemu zainteresiranemu skrbniku, ki se zaveže, da bo za žival ustrezno skrbel.” Obrnite se tudi na svoje prijatelje in sorodnike, pokličite veterinarske postaje, nalepite letake v okolici mesta, kjer se je žival izgubila, pomagajte si s forumi, obrnete se lahko tudi na radijske postaje in časopise. Preberite si še koristne nasvete za primer, ko svojega ljubljenčka izgubite ali žival najdete.

Na blogu sem uvedla tudi rubriko za pogrešane in izgubljene ljubljenčke. Če ste lastnik pogrešane živali, mi lahko pošljete mail, ki naj vsebuje (vsaj) sledeče podatke:

  • podroben opis in sliko vašega ljubljenčka;
  • čas in kraj izginotja;
  • podatke, kam lahko najditelj posreduje informacije.

Če ne želite, da bi bila vaš e-naslov in telefon javno objavljena na blogu, mi to sporočite v mailu. V tem primeru, bom za kontaktne podatke navedla svoj mail, vam pa posredovala informacije takoj, ko jih bom prejela, oz. bom vaše podatke posredovala morebitnemu najditelju.

Prav tako mi lahko pišejo vsi, ki so našli izgubljeno žival in bi radi poiskali njenega lastnika. Tudi v tem primeru bom to objavila na blogu. Zopet sporočite, če ne želite, da sta vaš mail ali telefon objavljena na blogu. Napišite tudi, kje ste žival našli, jo opišite in če je le mogoče pošljite sliko.

In seveda, ne pozabite me obvestiti, ko boste izgubljenega ljubljenčka našli ali izvedeli za njegovo usodo.